BH  Crazy-River Esha

01.01.2013 - 10.08.2019
blue merle, valk & tan merkein, pitkä häntä

i. Little Blue River's Ilay Yuchi   "Ilay"
e. Crazy-River-Ashira   "Ashira"
 
-lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät terveet
-selkä ja olkanivelet tervet; LTV0, VA0
-MDR1: normaali 
-HSF4: normaali 
-MyDogDNA -testattu

-Luonnetesti +172p, laukausvarma
-Hyväksytty käyttäytymiskoe, BH
-kilpaili agilityssä pikkumaxi1-luokassa
-ajettu jälkeä nurmikolla, pellolla ja asfaltilla
-harrasti Noseworkia 
-näyttelytulos: NUO ERI SA

Sveitsintuontimme Esha oli hyväluonteinen ja harrastuksiin hyvärakenteinen australianpaimenkoira. Agilityssä se oli tavattoman nopea ja ohjaukseen herkästi reagoiva. 

Esha sairastui 6-vuotiaana kuparikertymähepatiittiin. Eshan ensimmäinen selkeä oire oli huippaus (alhainen verensokeri) ruokailujen välillä. Ennen oikeaa diagnoosia ja hoitoa Eshalla oli myös kuparikertymän aiheuttamia neurologisia oireita. Laajojen tutkimusten jälkeen Eshalla todettiin maksan koepalasta kuparikertymä ja siitä seurannut tulehdus. Ruokavalio- ja lääkehoidon myötä Eshalle löytyi hoitotasapaino.  Eshan sukulaisilla ei ole tiedossa kuparikertymähepatiittia eikä Eshalla itsellään ole jälkeläisiä. 

Elokuussa 2019 Eshan verensokeri alkoi jälleen lyhyessä ajassa romahdella ruokavalio- ja lääkehoidosta huolimatta. Mukaan tulivat jälleen myös pitkään poissa pysyneet neurologiset oireet, joiden myötä varmistui eutanasiapäätös.  

Mikäli tiedät kuparikertymää sairastavan australianpaimenkoiran, pyydän olemaan yhteyksissä  heli.niemitalo ÄT gmail.com   tai 040 5214 035. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eshan emä Ashira ja isä Ilay
 
                                                                  e.  Ashira    &    i. Ilay