Kennel Apbeat

Tervetuloa tutustumaan kotisivuillemme!  Olen Heli Niemitalo, australianpaimenkoiria kennelnimellä Apbeat  pienimuotoisesti kasvattava oululainen koiraharrastaja. 
 
Vuonna 2001  taloon saapui rohkea ja iloinen australianpaimenkoiranpentu Peppi (Pyrzillac's Bob-a-lula). Sittemmin Pepistä kasvoi aussie, joka täytti kaikki odotukseni monipuolisesta harrastuskaverista. Sen ahneus, hyvä taistelutahto, aktiivisuus, sosiaalisuus, kohtuullinen kovuus  sekä  hyvä toimintakyky olivat ominaisuuksia, joiden avulla oli helppo lähteä kouluttamaan eri lajeja. Tärkeimmäksi harrastuksemme muodostui hyvin pian PK-haku.  Vuosien varrella osallistuimme Pepin kanssa neljästi PK-haun SM-kisoihin parhaana sijoituksenamme SM-5 vuonna 2007.   Vuotta aikaisemmin Peppi oli saavuttanut  Suomen käyttövalion arvon.  Harjoittelimme Pepin kanssa myös pelastuskoirapuolella käytännön etsintätilanteita silmällä pitäen. Peppi jätti hyvää luonnettaan niin A- kuin R-pennuillekin. Peppi eli terveen pitkän elämän. Hyvästit rakkaalle koiraystävällemme jouduimme sanomaan elokuussa 2015 Pepin ollessa 14 vuotias.
 
Pepin ensimmäisestä pentueesta Ritu (Apbeat Angie) ja Riki (Apbeat Andy) jäivät asumaan luoksemme. Ritu teki kisauransa agilityssä, jossa se saavutti Suomen agilityvalion arvon.  Rikin kanssa harrasteltiin aktivointimielessä mm. agilityä ja tottista. Se oli myös mitä parhain seuramies arjen touhuissa. 
 
Alkutalvesta 2013  laumaan liittyi sveitsintuonti, aussienarttupentu Crazy-River Esha. Eshan kanssa treenasimme agilityä, jossa se kisasi pikkumaxi1-luokassa. Treenasimme myös tottista ja erikoisjälkeä. Eshan täytettyä kuusi vuotta se sairastui kuparikertymähepatiittiin. Pidemmän päälle hoidot eivät enää auttaneet ja jouduimme luopumaan Eshasta. 

Lähes vuoden kestänyt koiraton ajanjakso päättyi alkukesästä 2020 Kikan (Snowtime's La Futura) muutettua taloon. Kikka on osoittanut hyviä ominaisuuksia moniin eri harrastuksiin ja alkeita sen kanssa on opeteltu agilityssä, jäljellä ja tottiksessa. 

Omien koirien kanssa puuhastelun lisäksi olen vuosien varrella toiminut koetoimitsijana ja ratamestarina PK-kokeissa (mm. haun ratamestari rottweilereiden mestaruus- ja kellokisoissa 2010), liikkuroinut tokokokeissa, kouluttanut paikallisissa yhdistyksissä henkilöetsintää, agilityä, tottista ja tokoa sekä toiminut vuodet 2010-2012 Oulun Koirakerhon PK-jaosvastaavana.
 
Näihin tehtäviin liittyen olen kouluttautunut mm. seuraavilla kursseilla:
- kasvattajan perus- ja jatkokurssit
- toko koulutusohjaajakurssi  ja toko liikkeenohjaajakurssi
- PK-koulutusohjaajakurssit 1- ja 2-osa
- koetoimitsija 1-kurssi  ja  PK-koetoimitsijakoulutus 
- etsintä 1-kurssi
- leirejä, seminaareja, koulutuspäiviä, yhteistyötä eri treeniryhmien kesken

Syyskuussa 2003 Sain myönteisen päätöksen kennelnimelle Apbeat. Nimi on johdettu sanasta 'upbeat', joka kertoo iloisuudesta ja energisyydestä - aussien luonteesta.  Tavoitteenani on kasvattaa australianpaimenkoiria, jotka sekä luonteensa että rakenteensa ja terveytensä puolesta soveltuvat monipuolisiksi harrastuskoiriksi. Koirani ovat minulle ensisijaisesti rakkaita koiraystäviä ja harrastuskavereita. Niiden mahdollinen jalostuskäyttö harkitaan tarkkaan. Toivon kuulevani kasvateistani läpi niiden elämän, joten  arvostan suuresti yhteistyökykyisiä, aktiivisia koteja. Tähän asti sellaiset onkin kasvateille löytynyt, mistä olen erittäin iloinen! :)
 
Mikäli olet kiinnostunut koiristani tai seuraavasta Apbeat-pentueesta, ota rohkeasti yhteyttä. 
 

Heli Niemitalo
heli.niemitalo at gmail.com
puh. 040-5214035  (ei tekstiviestitiedusteluita)